neděle 31. prosince 2017

ZIMNÍ VEČER U PUNČE


Když už jsme u té zimy, tak mi nedá nepřidat ještě jeden článek směřovaný k zimě.
V zimě by jsme nejradši byli pořád v teplíčku, ale pokud příjdeme domu vymrzlí, nebo jsme na vánočních trzích, nějaké zahřátí by se hodilo. Takže co  k mrzutému zimnímu počasí patří? HORKÝ PUNČ.
Horké drinky úžasně vypadají, rychle je namícháš a určitě potěší každého hosta - od nejlepší přítelkyně po tchýni.

Mrkni na tyto 3 skvělé recepty.


„Dětský“ německý punč – Kinderpunsch – 2 porce

Přiveď 2 šálky vody k varu ve středním hrnci. Poté odeber hrnec z tepla a přidej 2 čajové pytlíky ibiškovo-šípkového čaje, 2 tyčinky skořice, 6 hřebíčků a 2 plátky citrónu. Na mírném plameni ohříváme zhruba 8 minut ,pak sáčky vyjmi z hrnce. Přilej šálek jablečného džusu, půlku šálku pomerančového džusu,med a dej hrnec zpět na plotnu. Zahřívej pouze při nízké teplotě! Nechceme přivést punč k varu, ale pouze zahřát. Zahřívej zhruba 10-12 minut a poté punč přelej do hrnku. Jako dekoraci můžeš použít plátek citrónu či pomeranče a tyčinku skořice.

Pomerančovo jablečné radovánky – 4 porce

Ve středním hrnci smícháme  4 šálky jablečného moštu a šálek pomerančového džusu. Přidáme čtvrt šálku citrónové šťávy, 2 tyčinky skořice. Přisypeme 6 celých hřebíčků, čtvrtku čajové lžičky mletého zázvoru a mletého muškátového oříšku. Povaříme při nízké teplotě, poté teplotu snížíme na minimum a necháme povaři45 minut. Poté akorát stačí punč rozlét do šálků či hrnků a můžeš si vychutnat lahodnou chuť směsi pomeranče a jablíčka.

Bloody Marry 18+ 

100ml vody svaříme s 50g cukru krupice, 100ml červeného vína, kouskem celé skořice a kouskem vanilky. Přilijeme decku rumu a 3 lžíce rybízové šťávy a necháme přejít varem. Mezitím do skleniček na ozdobu můžeš přidat kuličku zmraženého rybízu nebo tyčinku skořice. Punč z hrnce buď sceď nebo ho rovnou nalévej do zahřátých sklenic přes sítko.

TIP: Pokud někdo z vás punče raději chlazené, stačí do punčů přihodit pouze kostku ledu nebo hrst mražených lesních plodů.


Myslím, že tyto 3 recepty punčů na letošní, zimní večery stačí. Zkoušeli jste už nějaký? Pokud ne, určitě vyzkoušejte! Tyto lahodná, voňavá, uklidňující zahřátí v chladných dnech vřele doporučuji!


HEZKÝ DEN.
TÝNA.

Žádné komentáře:

Okomentovat