sobota 30. prosince 2017

JAK PROPLOUT ZIMOU S ENERGIÍ

Patříš mezi bytosti, které mají s příchodem chladných měsíců tendenci se uložit k zimnímu spánku? Zkus říct lenivé náladě ne a vychutnej si letošní zimu naplno! 
Zkus se inspirovat těmito triky.

1)  "OVERSIZED" SVETRY

Pletené oversized věci jsou zimní nutností nebo snad ne? Zachlumáš se do nich, zahřejí tě a vyvolají v tobě pocit jako by jsi ještě nevylezl/a z postele! Navíc pod nimi schováš to zimní kilečko navíc(hah)

Jak vidíte tak s oversized svetry můžete vytvořit skvělý outfit.

2) SPORTEM K DOBRÉ NÁLADĚ

Je mi jasné, že toto roční období svádí každého k podlehnutí vlastní lenosti, ale u tebe to tak být nemusí. Ať už je tvůj oblíbený pohyb jakýkoli, od běhání, kola, bruslí či pravidelných procházek, věnuj se mu i v těchto měsících. Vyběhnout můžeš v termo oblečení,čepicí a rukavicemi, to můžeš využít i na kolo. Inline brusle vyměň za zimní, které ve sklepě, kam jsi je schoval/a loni, určitě najdeš. Pokud chceš zůstat v teple, můžeš navštívit fitko a zaběhat si na páse tam.  tanec tě také skvěle nabije. Já už tanec vyzkoušela se sestrou, ve formě hry Just Dance 2017 na xboxu 360,kterou dostala pod stromeček. A jóga? Nejen že zlepší fyzičku, ale také zažene melancholickou náladu.


3) VYDEJ SE NĚKAM NA VÝLET!


I navzdory nižším teplotám. Nemusí jít o snowboard či lyže, i obyčejná chůze tě zahřeje a rozproudí krev v žilách. A z poklidné krajiny kolem sebe načerpáš velké množství energie! Pokud jsi na horách máš určitě  velké množství příležitostí kde se projít. Zimní výšlap na Sněžku také není špatný nápad, hm?

4) TEPLÉ POKRMY - POLÉVKA  N°1

Studené pokrmy, nanuky bych v zimě moc nedoporučovala, jedině menším množství. Polévka která tě zahřeje je ideální forma obědu či večeře. Například se hodí po nějakém výletu či procházce, kdy tělo potřebuje zahřát a dodat zpět nějakou energii. Získáš z ní dostatek živin, zasytí tě a nebude ti po ní těžko. Doporučuji skvělý kuřecí či hovězí vývar se zeleninou!

5) MEDITACE

Místo toho, aby jsi celý den projížděl/a Instagram, zkus trochu meditace.  Ještě předtím vypni všechna možná zařízení, která by tě mohla rozptylovat (v hlavní roli mobil ..neboj zabere to maximálně 20 minut). Může být jak ve formě jógy, která zlepší fyzičku a zažene melancholickou náladu, nebo jednoduchých dýchacích cvičení. Zvýšíš tím své duševní zdraví, předejdeš stresu a dáš si menší přestávku od každodenního dospělého života.

6) KÁVA S PŘÁTELI

Jednou týdně pokec s kamarádkami u horkého kafe ti rozhodně zlepší zimní náladu! Popovídáte si jak o strastech či radostech letošní zimy. Pobavíte se, a vychutnáte si vaši oblíbenou kávu nebo horkou čokoládu(mňam!).  Domů pak půjdeš nabytá energií díky posezení u kávy s tvými přítelkyněmi, které tě určitě také rády viděly.



Jak jste na tom s energií v zimě Vy? Podlehli jste lenosti a skončili u televize, zabaleni do deky popíjejíc horký čaj? Nebo neleníte a snažíte se využít všechen volný čas na  zimní radovánky?
Lyže, snowboard, koulovačky, rodinné návštěvy, nasávání zimní nálady a především klid a pohoda to k zimě snad patří ne?! Samozřejmě sledování klasických vánočních filmů k tomu všemu také patří!


HEZKÝ DEN.
TÝNA.

Žádné komentáře:

Okomentovat